Hoe zullen we onze zorg blijven betalen?

Maak consultaties bij psychologen terugbetaald net zoals consultaties bij artsen. Doe dat voor alle inwoners, los van leeftijd of diagnose of aantal sessies. Geestelijke gezondheidszorg als basisrecht net zoals lichamelijke gezondheidszorg.

David Clarck schreef samen met Richard Layard een boek "Therapiewinst" en rond volgende idee: "Het is nochtans een economisch feit dat investeringen in psychologische therapie zich ruimschoots terugbetalen door middel van een gezonde, sociale en productievere samenleving." Het is dringend nodig dat psychologen gewoon terugbetaald worden net zoals artsen. Als mensen goed voor hun geestelijke gezondheid kunnen zorgen dan ontwikkelen ze minder lichamelijke problemen, is er minder ziekteverzuim door psychische en/of lichamelijke problemen, zitten ze beter in hun vel en zullen ze meer ten volle functioneren, zowel thuis als op hun werk.
Reacties
 • Werken Bij dO

  ongeveer 6 maanden geleden

  35 jaar wachten we hiervoor !

 • claire w

  ongeveer 7 maanden geleden

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een schreeuw die ik al lang uit. Ik begrijp niet waarom ik mijn therapie noch die van mijn kinderen terug betaal krijg. Door inzicht te hebben in mijn eigen functioneren kom ik alleen maar op vooruit. Met psychotherapie krijg je beter functionerende mensen die zich gelukkiger voelen. Waarom wil onze maatschappij dat toch niet inzien?

 • Christa C

  ongeveer 9 maanden geleden

  En de Osteopaat niet vergeten!!